Trajectbegeleiding

Kennismakingsgesprek

Bij SACHA kan je terecht voor verschillende doeleinden. Meestal gebeurt de doorverwijzing via de sociale dienst. De begeleidende maatschappelijk werker meldt jou aan bij de dienst Sacha.

Het is niet noodzakelijk om via de sociale dienst aangemeld te worden. Indien je enkel hulp wilt bij het zoeken van een leuke job of interessante job kan je ook spontaan contact opnemen met onze dienst. Wij maken graag een afspraak om jou verder te helpen.

Je krijgt vervolgens een brief of telefoontje voor een eerste kennismakingsgesprek.

In een eerste kennismakingsgesprek wil de trajectbegeleider jou beter leren kennen. Er wordt geluisterd naar wensen, verwachtingen, ervaringen en zorgen. Samen wordt er in kaart gebracht wat je weet, kan en wil. Op basis hiervan wordt een traject op maat opgestart om een passende tewerkstelling, opleiding of dagbesteding te vinden.

Verder verloop van het traject naar werk

Tijdens de volgende afspraken helpt de trajectbegeleider jou zoeken naar een geschikte job.

Na het kennismakingsgesprek wordt er bekeken of je in het bezit bent van een CV en motivatiebrief. Er wordt tijd gemaakt om een CV op te maken, te bewerken of te verbeteren. Ook motivatiebrieven kunnen opgemaakt en nagekeken worden in samenspraak met jou.

Nadien zal de dienst SACHA samen met jou op zoek gaan naar passende vacatures en opleidingen, oefenen op sollicitatiegesprekken, begeleiden tijdens sollicitatiegesprekken, en veel meer.

Wanneer blijkt dat werken nog een te grote stap is, zal de trajectbegeleider jouw helpen om naar de juiste dienst doorverwezen te worden.

 

Leave your comment